Skånes Fallskärmsklubb – Sveriges tredje största fallskärmsklubb och lätt den mysigaste.

Vi delar flygfält med Kristianstads flygplats utanför en liten ort vid namn Everöd, därav namn som Drop Zone Everöd eller Everöd DZ, EDZ.

Här bedrivs fallskärmshoppning alla helger mellan mars – november då vädret tillåter. I juli hoppar vi tre hela veckor i rad.

Skånes Fallskärmsklubb har en stor hangar med mjuka packmattor som är skonsamma mot både fallskärmsutrustningen och knän.
Här finns skåp för personliga tillhörigheter, en atrapp där elever övar korrekt uthopp samt ett materialrum för elevutrustning och andra nödvändigheter. Vi har även en grym materialchef som kan tillse att du har loggbok, gogglar, loopar, knivar och annat du kan behöva.

Bastun står varm varje kväll. I den berättas gamla skrönor som överdrivits genom generationer, muskler tas om hand om och inte sällan slås iskalla öl samman i en ”Skål!”.

Utanför bastun finns duschar och omklädningsrum. Känner du dig ovanligt het kan du ta en dusch utomhus med talltopparna som tak.
Fallskämshoppare är som en stor familj, alla våra faciliteter är unisex.

Här finns sovplatser i logementsrum, man kan tälta och många medlemmar har egna husvagnar. På morgonen väcks du av Kalle Davids turbinmotor och längtan efter att få börja en ny dag på Skånes absolut, utan tvekan – Bästa Fallskärmsklubb!

Här har vi världens finaste solnedgång, tro oss (men kolla inte upp det)! Utanför klubbstugan har vi stora grillar, eldstad och ett stort bord på verandan. En slackline finns också uppspänd för den som vill.

I klubbstugan finns ett stort kök, förvaringsmöjligheter och kylskåp för att du ska kunna ta med egen mat och tillaga den här. Ofta organiseras gemensam mat och då äter alla tillsammans till självkostnadspris. På sommarkvällarna drar sista liften in över Åhus strand och då äter vi allihopa där efter att ha tittat på strandladningarna.

I klubbstugan brukar vi även hålla möten eller ha filmvisning.

Våra flygplan

DHC-2 TURBO BEAVER SE-KKD  (Kalle Kalle David)

Det är med stor sorg och förlust som gjort att vi för tillfället står utan eget flygplan. Arbetet med att se hur vi löser situationen för framtiden, kommer att vara långt och hård. Tills vidare kommer vi att försöka jobba nära våra bröder och systrar på andra klubbar, för att se hur vi kan hjälpa varandra.

Vi kommer för evigt minnas vår DHC-2 Turbo Beaver (Kalle Kalle David), som en klassisk symbol för vår verksamhet och klubb under många trogna år.