Skånes Fallskärmsklubb – Sveriges tredje största fallskärmsklubb och lätt den mysigaste.

Vi delar flygfält med Kristianstads flygplats utanför en liten ort vid namn Everöd, därav namn som Drop Zone Everöd eller Everöd DZ, EDZ.

Här bedrivs fallskärmshoppning alla helger mellan mars – november då vädret tillåter. I juli hoppar vi tre hela veckor i rad.

Håll utkik i kalendern så ser ni när vi har planerad verksamhet!

Vilka bekvämligheter finns på fältet? 
Klubbstuga
Sovplatser
Bastu och Relax
God stämning
Bistro/Cafe

Skånes Fallskärmsklubb har en stor hangar med mjuka packmattor som är skonsamma mot både fallskärmsutrustningen och knän.
Här finns skåp för personliga tillhörigheter, en atrapp där elever övar korrekt uthopp samt ett materialrum för elevutrustning och andra nödvändigheter. Vi har även en grym materialchef som kan tillse att du har loggbok, gogglar, loopar, knivar och annat du kan behöva.

Bastun står varm varje kväll. I den berättas gamla skrönor som överdrivits genom generationer, muskler tas om hand om och inte sällan slås iskalla öl samman i en ”Skål!”.

Utanför bastun finns duschar och omklädningsrum. Känner du dig ovanligt het kan du ta en dusch utomhus med talltopparna som tak.
Fallskämshoppare är som en stor familj, alla våra faciliteter är unisex.

Här finns sovplatser i logementsrum, man kan tälta och många medlemmar har egna husvagnar. På morgonen väcks du av Kalle Davids turbinmotor och längtan efter att få börja en ny dag på Skånes absolut, utan tvekan – Bästa Fallskärmsklubb!

Här har vi världens finaste solnedgång, tro oss (men kolla inte upp det)! Utanför klubbstugan har vi stora grillar, eldstad och ett stort bord på verandan. En slackline finns också uppspänd för den som vill.

I klubbstugan finns ett stort kök, förvaringsmöjligheter och kylskåp för att du ska kunna ta med egen mat och tillaga den här. Ofta organiseras gemensam mat och då äter alla tillsammans till självkostnadspris. På sommarkvällarna drar sista liften in över Åhus strand och då äter vi allihopa där efter att ha tittat på strandladningarna.

I klubbstugan brukar vi även hålla möten eller ha filmvisning.

Våra flygplan

Cessna 208 – Grand Caravan SE-LSK  (Lille Skutt)

Slutet på år 2021 har vårt flygbolag Kalle David Flyg AB köpt ett nytt flygplan till verksamheten, en Cessna Grand Caravan som troget ska lyfta oss till 4000m i många år framöver!
SE-LSK har en PT6 turbinmotor på 675hk och lyfter 18 personer till 4000m på under 20 minuter! 

DHC-2 TURBO BEAVER SE-KKD  (Kalle Kalle David)

SE-KKD har flugit oss till 4000m sedan 1988 till år 2021. Vi kommer evigt minnas vår DHC-2 Turbo Beaver (Kalle Kalle David), som en klassisk symbol för vår verksamhet och klubb under många trogna år.