Förnya licens

Varje kalenderår behöver du ha en ny fallskärmslicens, oavsett om du är elev eller licensierad hoppare. Följ dessa instruktioner för att ansöka om licens med tillhörande medlemskap i SFK. Att få sin licens kan ta lite tid, så förnya I GOD TID innan du ska hoppa på det nya kalenderåret.

Såhär gör du för att förnya din licens

Du behöver ha pengar till förnyelsen på ditt hoppkonto innan du ansöker om licens.
  • För att se hur mycket pengar du har så loggar du in på BurbleMe appen. Under Skydive Skåne -> Dropzone Functions -> Transaction History.
  • Har du inte BurbleMe följ denna guide. Youtube Guide
  • Om du ska sätta in pengar, betala in på klubben bankgiro eller swish, MÄRKT MED DITT CERTNR. Bankgirot/swish hittar du längst ner på Kontakt. Efter du satt in pengar, vänta med nästa steg tills du ser att pengarna har kommit in på ditt BurbleMe-konto.
Gå in på skynet.sff.se och ansök om din licens.
  • Logga in med ditt certnummer. Följ instruktionerna om du inte har ett lösenord. Om du inte vet ditt certnummer, fråga en hoppare som haft sin licens ett tag så kollar de upp det åt dig i skynet.
  • Var noga med att välj rätt klubb (SFK) och kalenderår.
  • Är du ny hoppare på SFK eller ansöker om en ny behörighet, då skickar du ett mail till ci@skydiveskane.se och berättar vem du är. Sökte du en ny behörighet så måste du visa för CI att du uppfyller kraven på den nya behörigheten.
  • Vänta snällt på att CI, Kassören och RI går igenom din ansökan och godkänner den.

Lokala regler efter vinteruppehållet

Se över SBF 402:19 för att se vad som gäller specifikt för dig angående repetitionshopp och årsförsta. Förutom detta finns även en lokal regel

Om du har A-cert eller lägre ska du göra en avrostning, dvs hänga i sele, rulla och göra ett teoriprov. Avrostningar sker i grupper i början av säsongen på bestämda då utlysta tider. Om man inte kan då får man ta kontakt med en kursledare själv.

Avgiften för 2024 är 3 200 kr